Intrebari si raspunsuri

Pentru a vă putea răspunde la întrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nașterii sau numărul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliază în raza de activitate a instituției noastre ) Dacă nu ne prezentați aceste informații nu vă putem răspunde la întrebările dvs. Vă mulțumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

 

          În atenția persoanele care trimit documente prin e-mail  office@pensiicluj.ro  , pentru protejarea sistemul informatic al instituției și pentru a nu risca marcarea mesajului dumneavoastră ca „spam” (din acest motiv fiind șters), vă rugăm să aveți în vedere:

 – nu trimiteți prin forward mesaje primite de la terțe persoane;

– pe cât posibil, folosiți pentru comunicarea cu CJP Cluj, adresa de e-mail personală;

– în conținutul mesajului comunicați clar și succint solicitarea dumneavoastră și semnați mesajul cu numele și datele dumneavoastră de contact.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Intrebare

De la: Lucia-Angela Pasca | 13 Ianuarie 2021
Intrebare
M-am mutat împreuna cu soțul din Cluj-Napoca in comuna Floresti. Va rog sa-mi comunicați ce acte trebuiesc depuse pt a primi cuponul la noul domiciliu. Specific ca pensia îmi este expediata lunar la BCR.
Raspuns
Trebuie sa depuneti urmatoarele documente : cerere schimb domiciliu, copia cartii de identitate cu noul domiciliu, cupon de pensie. Actele se depun pentru fiecare persoana in parte , personal la sediul institutiei in timpul programului cu publicul , sau pe e-mail comunicare.cluj@cnpp.ro

Pensie anticipata/partiala

De la: Emilia Mili | 13 Ianuarie 2021
Intrebare
Buna ziua. Am 37 ani vechime, dintre care 16 ani de grupa a II-a. Când pot ieși la pensie? Anticipată? Parțială? Vă mulțumesc!
Raspuns
In conformitate cu prevederile legale in vigoare si avand in vedere datele mentionate de catre dvs. apreciem ca in prezent nu indepliniti conditiile de pensie .Va rugam sa aveti in vedere ca incepand cu 01.09.2021 urmeaza a intra in vigoare Legea 127/2019

Intrebare de la Dorinel Doreata

De la: Dorinel Doreata | 13 Ianuarie 2021
Intrebare
Cum pot afla câți ani de muncă am până în prezent.
Raspuns
Va indrumam sa solicitati informatii detaliate persoanei cu atributii de resurse umane din cadrul institutiei unde va desfasurati activitatea. Pentru perioada lucrata inainte de 01.04.2001 aveti inregistrarile din carnetul de munca sau adeverinte  ( dupa caz) iar pentru perioada lucrata dupa 01.04.2001 puteti sa solicitai de la Casa de Pensii o adeverinta privind stagiul de cotizare. Adeverinta  privind stagiul de cotizare se poate solicita direct la sediul institutiei , in timpul programului cu publicul , unde veti prezenta cerere tip si copia cartii de identitate sau online  pe -email comunicare.cluj@cnpp.ro unde veti incarca cerere tip ( completata , cu semnatura olografa si scanata) si copia cartii de identitate.

Dosar de pensie

De la: Pătrașcu Nicolae | 12 Ianuarie 2021
Intrebare
Am o întrebare la Dvs, cît durează un dosar depus pe 16.07.2020 menționez că am dosar international.Spania și Germania.Va Mulțumesc !
Raspuns
Dosarul se poate solutiona  doar dupa primirea documentelor necesare din statele membre UE unde v-ati desfasurat activitatea. Mai multe informatii le puteti solicita la Casa de Pensii  unde ati depus/transmis dosarul de pensie.

pensia pe card

De la: Florentina Maxim | 12 Ianuarie 2021
Intrebare
Buna ziua , cum sunt pasii sa-mi trec pensia pe card, acum mi-o aduce postasul. Multumesc
Raspuns
Trebuie sa depuneti urmatoarele documente ,  personal la Casa Locala de Pensii Turda, in timpul programului cu publicul , sau pe e-mail turda.cluj@cnpp.ro : cerere tip ( o gasiti pe site la sectiunea Formulare/pensii ), copia cartii de identitate, cupon de pensie , extras de cont faptic ( cel primit de la banca).

pensie de asigurari sociale

De la: Vasile Pop | 12 Ianuarie 2021
Intrebare
De la data de 01.10 2020 conform adresei primita de la dumneavoastra (versiune dosar V2/CNPP/22.10.2020)am fost instiintat ca dupa recalcularea pensiei cuantumul pensiei va fi de 3948 lei incepind cu data de 01.10. 2020.In lunile 10,11,12 am primit conform cuponului doar 3889 lei,exact ca in luna 09.2020 ceeace inseamna ca nu s-a facut modificarea.Ce trebuie sa fac?
Raspuns
Va rugam sa  solicitati de la banca  un extras de cont pentru luna decembrie cand ati primit diferentele aferente si pensia recalculata. Va rugam sa aveti in vedere si impozitul aferent cuantumului pensiei , in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Pensie pentru limita de vârstă

De la: Mihaiela Blaga | 12 Ianuarie 2021
Intrebare
Am primit decizia de pensionare pentru limita de vârstă care stabilește plata drepturilor începând cu data de 13.11.2020. Până în luna noiembrie 2020 am beneficiat de pensie anticipată. Când voi beneficia de cuantumul stabilit pentru limita de vârstă, având în vedere că atât în noiembrie, decembrie cât și acum în ianuarie am primit doar suma aferentă pensiei anticipate?? Când se va actualiza ordinul de plată? Se vor vira retroactiv diferențele pentru lunile noiembrie, decembrie și ianuarie?
Raspuns
In luna februarie veti primi in cont diferentele aferente si pensia actualizata.

Pensionara

De la: Rodina Rosca | 12 Ianuarie 2021
Intrebare
Cum pot solicita recalcurea pensiei
Raspuns
Daca va referiti la recalculare privind grupe de munca ,sporuri cu caracter permanent dvs. trebuie sa depuneti personal la sediul institutiei, in timpul programului cu publicul ,urmatoarele acte: cerere de recalculare , copie carte de identitate, adeverinta/adeverintele in original, cupon de pensie sau copie decizie de pensie. Daca va referiti la recalcularea pensiei pentru perioada lucrata dupa pensionare puteti sa depuneti personal la sediul institutiei, in timpul programului cu publicul , sau pe e-mail comunicare .cluj@cnpp.ro urmatoarele acte: cerere de recalculare ( cu semnatura olografa) , copie carte de identitate, , cupon de pensie sau copie decizie de pensie.  

Intrebare de la Adrian Dionisie Cocis

De la: Adrian Dionisie Cocis | 12 Ianuarie 2021
Intrebare
Buna ziua Am depus dosar pt a ma pensiona anticipat pentru ca nu mai pot lucra (am lucrat sofer si am fost operat de hernie de disc) si mi s a comunicat prin decizie ca nu întrunesc condițiile ca mi mai trebuie 7 luni.am fost la casa de pensii la ghișeul 4 și am completat cerere sa platesc taxa de 558 lei Am plătit pe ultimile 4 luni din 2020 Acum am mers să plătesc pe cele 3 luni ramase si mi sa spus ca degeaba platesc ca nu se va sti pt pensionare.Ori nu am inteles ori asa e ca dna era un pic mai grăbită Va rog spuneti mi cum sa fac sa fie bine Ce se întîmplă cu banii care i am plătit pentru cele 4 luni Va multumesc
Raspuns
Va rugam sa solicitati informatii la telefon 0264-450466  ( cand veti suna va rugam sa aveti in fata dvs. si decizia de respingere)

bilet tratament

De la: Lucica Sas | 12 Ianuarie 2021
Intrebare
Buna ziua.Se pot depune cereri pt bilete tratament multumesc.
Raspuns
Doar incepand cu data de 18.01.2021 ,  conform anuntului postat atat la sediul institutiei cat si pe site www.pensiicluj.ro