Intrebari si raspunsuri

Pentru a vă putea răspunde la întrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nașterii sau numărul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliază în raza de activitate a instituției noastre ) Dacă nu ne prezentați aceste informații nu vă putem răspunde la întrebările dvs. Vă mulțumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

 

          În atenția persoanele care trimit documente prin e-mail  office@pensiicluj.ro  , pentru protejarea sistemul informatic al instituției și pentru a nu risca marcarea mesajului dumneavoastră ca „spam” (din acest motiv fiind șters), vă rugăm să aveți în vedere:

 – nu trimiteți prin forward mesaje primite de la terțe persoane;

– pe cât posibil, folosiți pentru comunicarea cu CJP Cluj, adresa de e-mail personală;

– în conținutul mesajului comunicați clar și succint solicitarea dumneavoastră și semnați mesajul cu numele și datele dumneavoastră de contact.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Transfer dosar pensie

De la: Ilie Moldovan | 24 Noiembrie 2020
Intrebare
Buna ziua, dosarul meu de pensia a fost la Casa de Pensii Dâmbovița, am făcut cerere de transfer deoarece eu locuiesc in Cluj acum dar m am uitat in contul din România și nu mi au intrat banii, cei de la Dâmbovița mi au răspuns pe e mail ca au trimis dosarul la dv .... va multumesc
Raspuns
Pentru identificare  va rugam sa ne mentionati codul numeric personal al dvs. impreuna cu informatiile mai sus comunicate.

Mutare dosar pensie

De la: Andreea Obreja | 24 Noiembrie 2020
Intrebare
Buna ziua, Va scriu in numele bunicii mele care s-a mutat in chirie din Piatra Neamt in Cluj Napoca si ar dori sa ii fie transferata pensia astfel incat sa ii fie inmanata de catre un factor postal la adresa la care locuieste acum. Este posibil acest lucru si in ce conditi? Zi frumoasa!
Raspuns
Daca dansa are flotant la domiciliul unde locuieste acum poate solicita in scris la CJP Neamt transferul dosarului de pensie la CJP Cluj.

pensie internationala

De la: mihail simionescu | 24 Noiembrie 2020
Intrebare
depus dosar in luna august 2020 intrebare cind poate intra pensia multumesc
Raspuns
In cazul dvs. , va indrumam sa va adresati la Casa de Pensii din raza de  domiciliu ( unde ati depus dosarul de pensie) ,  unde veti mentiona si numarul dosarului de pensie.

Decizie pensie anticipata

De la: Cornelia Cirstean | 24 Noiembrie 2020
Intrebare
Bună ziua. Revin cu întrebarea pusa dvs. Când voi primi decizia de pensie având în vedere ca în aceasta sapt se împlinesc cele 45 de zile de când am depus dosarul. În ce faza se găsește dosarul meu?
Raspuns
Decizia dvs. a fost transmisa la domiciliul dvs. din cartea de identitate, prin Posta Romana.

Ridicare pensie

De la: Andrada Nica | 24 Noiembrie 2020
Intrebare
Buna ziua. Se poate ridica pensia de la Casa Județeană de Pensii Cluj cu împuternicire avocațială? Menționez faptul că, clienta mea e plecată în străinătate si nu are cine să îi ridice pensia. Multumesc.
Raspuns
Pensia se poate ridica , in functie de optiunea titularului respectiv de la factorul postal/oficiul  postal sau cont bancar, de catre titular sau mandatar desemnat prin procura notariala.

Decizie pentru pensie anticipata

De la: Cornelia Cirstean | 23 Noiembrie 2020
Intrebare
Buna ziua. Doresc sa stiu in ce faza este dosarul meu de pensionare anticipata si data la care voi primi decizia prin posta, avand in vedere ca in sapt aceasta implinesc 45 de zile de la depunerea lui.Multumesc.
Raspuns
Decizia dvs. a fost transmisa la domiciliul dvs. din cartea de identitate, prin Posta Romana.

Pensie

De la: Emil Calo | 23 Noiembrie 2020
Intrebare
Buna ziua am o reținere pe pensie de vreo 4 5 ani cum as putea obține o hartie cu toti bani ce mi sa reținut mi-ar trebui ca si un extras pe fiecare lună cât mi so reținut deoarece am fost girant la cineva si trebuie să i dovedesc cati bani mi sa reținut sami dea bani înapoi vă rog să mă ajutati
Raspuns
Va rugam sa faceti o cerere in acest sens insotita de o copie dupa cartea de identitate si cupon de pensie urmand ca dupa inregistrarea cererii , aceasta sa fie transmisa serviciului de specialitate pentru analizare si solutionare. Actele pot fi depuse personal in timpul programului cu publicul , pe e-mail office@pensiicluj.ro sau prin posta/ firma de curierat.

Penalizare la pensia anticipată parțial

De la: Ionel Zetu | 22 Noiembrie 2020
Intrebare
Dacă ies la pensie anticipata partial la 60 de ani ,mai pot beneficia de grupa a doua peste un an sau penalizarea este până la 65 de ani?
Raspuns
Drepturile le veti primi in conformitate cu prevederile legale la acea data.

Decizia nr.327840 din 27 oct 2020 privind acordarea pensiei pentru limita de varsta

De la: Adriana- Iuliana Prodan | 22 Noiembrie 2020
Intrebare
Am primit noua decizie, conform careia pensia este de 3141 lei, la valoarea punctului de pensie de 1265 lei si punctajul mediu anual de 2.48277. Conform acestei decizii, plata drepturilor se face incepand cu data de 17.11.2019. Avand in vedere ca pensia pe luna noiembrie 2020 am primit-o conform deciziei anterioare ( Versiune dosar V1/CNPP/23.05.2019) la punctajul de 2.37640 si la valoarea punctului de pensie de 1442 lei ( inclusiv calculul diminuarii), va rog sa-mi spuneti cand va fi aplicata noua decizie, conform careia am dreptul la o valoare a pensiei de 3580 lei, la punctajul mediu anual de 2.48277 si la valoarea punctului de pensie de 1442 lei . De asemenea, consider ca am dreptul si la plata diferentei dintre cele doua pensii incepand cu data de 17.11.2019, conform noii decizii. Va multumesc anticipat.
Raspuns
In luna decembrie veti primi in cont ,  diferentele aferente noii decizii.

Întrebare

De la: Stoian Dumitru | 22 Noiembrie 2020
Intrebare
Nascut în septembrie 1958, vechime 31, plus 3,6 ani din grupa a doua, total 34,6 ani.. Când ies la pensie?
Raspuns
In conformitate cu prevederile legale in vigoare si avand in vedere cu datele mentionate de catre dvs., apreciem ca puteti solicita pensie limita de varsta la implinirea varstei standard de pensionare de 65 de ani ( reducerile opereaza doar in situatia in care dovediti stagiul complet de cotizare de minim 35 de ani).