Intrebari si raspunsuri

Pentru a vă putea răspunde la întrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nașterii sau numărul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliază în raza de activitate a instituției noastre ) Dacă nu ne prezentați aceste informații nu vă putem răspunde la întrebările dvs. Vă mulțumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

 

          În atenția persoanele care trimit documente prin e-mail  office@pensiicluj.ro  , pentru protejarea sistemul informatic al instituției și pentru a nu risca marcarea mesajului dumneavoastră ca „spam” (din acest motiv fiind șters), vă rugăm să aveți în vedere:

 – nu trimiteți prin forward mesaje primite de la terțe persoane;

– pe cât posibil, folosiți pentru comunicarea cu CJP Cluj, adresa de e-mail personală;

– în conținutul mesajului comunicați clar și succint solicitarea dumneavoastră și semnați mesajul cu numele și datele dumneavoastră de contact.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Contributie pensie

De la: Sándor Kovács | 21 Mai 2020
Intrebare
As dori sa ma informati in ce conditii si cu ce suma minima as putea contribui pentru a putea beneficia de pensie cand voi ajunge la varsta de pensionare? Mentionez ca pana acum am doar 1 an pe cartea de munca si nu sunt angajat.
Raspuns
Va rugam sa postati intrebarea pe e-mail stagii.cluj@cnpp.ro sau la telefon 0264-431010 interior 122

decisie pensie

De la: Domnita sanda rosca | 21 Mai 2020
Intrebare
Buna ziua as avea nevoie de decizia de pensie,din pacate nepotica mea s a jucat si mi a rupto.nu pot sa ma deplacez,cum as putea avea o copie? Daca va trimit prin mail copie dupa buletin si cuponul de pensie cit si cerera completata si semnata pute ti sa mi trimiteti o copie prin posta?Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Rosca Domnita Sanda
Raspuns
Ati primit raspuns pe e-mail.

Pensie limita de vârstă

De la: Maria Stir | 21 Mai 2020
Intrebare
În data de 04 03 2020 am depus dosarul cu nr 15 500 cu cererea de trecere la pensie de invaliditate la pensie limita de vârstă As dori sa știu în ce faza se afla Mulțumesc mult
Raspuns
Solicitarea dvs. este in curs de solutionare. Dupa emiterea deciziei, aceasta se trimite la domiciliul din cartea de identitate, prin Posta Romana.

Recalcul pensie la limita de virsta

De la: Aron Neagu | 21 Mai 2020
Intrebare
Buna ziua, Revin asupra unei solicitari anterioare, aceea de a recalcula pensia pentru limita de virsta, intrucit la data de 07.03.2020 am implinit virsta de 65 de ani, eram pensionat cu anticipatie, dar nici pe cuponul lunii mai nu apare diferenta. La precedenta solicitare mi s-a raspuns sa astept decizia acasa. Am primit-o, cu nr.325011/10.04.2020, cod pensie N10, cunatum pensie 3263, iar pe cupon tot 2967(net 2870). As dori sa mi se precizeze cind voi intra in posesia diferentei pe perioada scursa de la implinirea virstei de 65 de ani. Cu multumiri,
Raspuns
Diferentele aferente le veti primi in luna iunie, in cont.

Pensie anticipata

De la: Viorica Creț | 21 Mai 2020
Intrebare
Vreau sa va intreb daca am primit decizia in 18 noiembrie 2019 si am mai lucrat pina in data de 30 aprilie 2020 fara a depune cerere de intrerupere a pensiei ,iar cu data de 4 mai 2020 am depus decizie de intrerupere a activitati se mai recalculeaza ceva la pensie ,mentionez ca incepind cu 1 februarie salarul a fost modificat ,trebuie sa duc adeverinta acuma sau la împlinirea virstei de pensionare la limita ? Va multumesc !
Raspuns
Nu intelegem expres intrebarea dvs. dar va rugam sa ne mentionati codul numeric personal al dvs. sau numarul deciziei de pensie impreuna cu informatiile mai sus comunicate.

DECIZIA Nr. 257029

De la: DORINA POJAR | 20 Mai 2020
Intrebare
AM primit decizia nr. 257029 din 27 04 2020 cu recalcularea pensiei conform deciziei CURTII CONSTITUTIONALE nr 702/2019 unde se spune ca voi primi drepturile incepand cu data de 10. 02 .2020 dar pana in luna mai nu am primit aceste drepturi. As vrea sa stiu cand si cum le voi primi multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
Raspuns
Diferentele aferente le veti primi in luna iunie, in cont.

Referitor la incetare contract individual de munca

De la: Maria Popa | 20 Mai 2020
Intrebare
Buna ziua, asa dupa cum mi-ati spus am primit prin posta decizia de pensie, va multumesc si vreau sa va intreb daca trebuie sa-mi incetez contractul de munca? Mentionez ca lucrez la firma privata si am convenit sa lucrez in continuare daca este legal. Multumesc!
Raspuns
Aceste informatii va rugam sa le cereti angajatorului dvs.

Intrebare de la Baesu-Rarau Toader

De la: Baesu-Rarau Toader | 20 Mai 2020
Intrebare
concediul de odihna se scade din ani de cotizatie s-au nu?
Raspuns
Nu . Perioadele pana la 01.04.2001 sunt cele cuprinse in carnetul de munca sau adeverinte de vechime intocmite in conformitate cu prevederile legale in vigoare iar perioadele lucrate dupa 01.04.2001 sunt cele care se regasesc in declaratiile nominale lunare depuse de catre angajator.

Pensie pentru limita de vârsta

De la: Mariana Scripet | 20 Mai 2020
Intrebare
Buna ziua, aș dori sa va întreb in ce stadiu se afla dosarul meu de pensie depus in Octombrie.
Raspuns
Avand in vedere domiciliul dvs. va indrumam sa va adresati la Casa Locala de Pensii Dej , pe e-mail  dej.dej@cnpp.ro sau telefonic la numarul 0264.211.669 interior 1,2,3 sau 4

Cod pensie P 10

De la: Baciu Vasile | 20 Mai 2020
Intrebare
Sunt pensionar anticipat Trebuie sa mai depun cerere la inplunirea varstei de 65 de ani ?
Raspuns
Trecerea la pensie limita de varsta  opereaza din oficiu, daca doriti informatii detaliate va indrumam sa reveniti cu intrebarea la inceputul lunii iulie.