Intrebari si raspunsuri

Pentru a vă putea răspunde la întrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nașterii sau numărul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliază în raza de activitate a instituției noastre ) Dacă nu ne prezentați aceste informații nu vă putem răspunde la întrebările dvs. Vă mulțumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

 

          În atenția persoanele care trimit documente prin e-mail  office@pensiicluj.ro  , pentru protejarea sistemul informatic al instituției și pentru a nu risca marcarea mesajului dumneavoastră ca „spam” (din acest motiv fiind șters), vă rugăm să aveți în vedere:

 – nu trimiteți prin forward mesaje primite de la terțe persoane;

– pe cât posibil, folosiți pentru comunicarea cu CJP Cluj, adresa de e-mail personală;

– în conținutul mesajului comunicați clar și succint solicitarea dumneavoastră și semnați mesajul cu numele și datele dumneavoastră de contact.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Intrebare de la Alexandru Varga

De la: Alexandru Varga | 2 Aprilie 2020
Intrebare
În data de 22 05 2020 îmi expira dosarul de pensie boala care va fi procedura pentru înnoirea dosarului?
Raspuns
Va indrumam sa solicitati informatii telefonice la Casa de Pensii unde aveti dosarul de pensie  sau sa cititi cu atentie comunicatele  postate de acesta institutie.

Documente contestatie

De la: Lajos Keresztes Kekesi | 2 Aprilie 2020
Intrebare
Pentru contestatie de ce fel de documente amnevoie?Va rog sa-mi descrieti procedura contestatiei.Multumesc
Raspuns
Va rugam sa recititi cu atentie decizia dvs. de pensie. Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, in termen de 45 de zile de la comunicare, la instanta judecatoreasca competenta .

PERIOADA COTIZATA

De la: Gabriela Blajan | 2 Aprilie 2020
Intrebare
Cum pot sa aflu perioada cotozata? Gabriela Blajan tel.
Raspuns
Puteti sa trimiteti pe e-mail urmatoarele acte urmand sa primiti  prin Posta adeverinta cu stagiul de cotizare pentru perioada lucrata dupa 01.04.2001 -cerere tip solicitare stagiu de cotizare -copie carte de identitate

Carte poștală

De la: Dina Soponar | 2 Aprilie 2020
Intrebare
Buna ziua. Am primit o carte postala de la Casa de Pensii in care mi se cere sa trimit extrasul de cont prin e-mail. Asta înseamnă că dosarul e ok? Sau trebuie sa astept decizia?
Raspuns
Va indrumam sa va adresati telefonic la Casa de Pensii din raza de  domiciliu ( unde ati depus dosarul de pensie).

Incasare pensie pe card.

De la: Ioan Moldovan | 2 Aprilie 2020
Intrebare
Buna ziua, As dori sa incasez pensia pe card. Care sunt actele necesare si cum pot face acest lucru acum , online? Se poate, pe acelasi card sa fie virata si pensia sotiei? Multumesc,
Raspuns
Pensia se poate vira doar in contului titularului . Actele necesare care se pot depune doar pe e-mail  office@pensiicluj.ro sunt: -cerere tip , completata ,semnata cu semnatura olografa si scanata  ( o pasiti pe site la sectiunea Formulare/pensii sau o cerere ,, de mana" cu semnatura olografa si scanata -copie carte de identitate -extras cont -copie cupon/cupoane de pensii/indemnizatii ( cate cupoane primiti intr-o luna de la Casa de Pensii ) -un numar de telefon de contact

Intrebare de la Marcela Veronica Gugura

De la: Marcela Veronica Gugura | 2 Aprilie 2020
Intrebare
Buna Ziua, mi-am redepus dosarul de pensie in data de 12.02.2020, stiu ca in termen de 45 de zile ar trebui sa vina decizia, imi puteti spune in ce stadiu este dosarul meu? mai ales ca a fost depus si prelucrat o data. Multumesc frumos
Raspuns
Dosarul dvs. este in curs de finalizare. Dupa emiterea deciziei, aceasta se va trimite la domiciliul dvs. din cartea de identitate , prin Posta Romana.

Contestare decizie de pensionare

De la: Lajos Keresztes Kekesi | 1 Aprilie 2020
Intrebare
Buna ziua. Cum se poate contesta o decizie de pensionare?Care este procedura? Multumesc anticipat pentru raspuns
Raspuns
Va rugam sa recititi cu atentie decizia dvs. de pensie. Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, in termen de 45 de zile de la comunicare, la instanta judecatoreasca competenta .

Valorificare perioada lucrata dupa pensionare

De la: Maria Stehlik | 1 Aprilie 2020
Intrebare
Buna ziua. Cum pot depune acum in aceasta perioada ,adeverinta pentru valorificarea stagiului efectuat dupa pensionare.
Raspuns
Veti trimite pe e-mail office@pensiicluj.ro urmatoarele acte  scanate: -cerere de recalculare , completata , cu semnatura olografa -cerere solicitare stagiu de cotizare -copie carte de identitate -copie cupon de pensie -copie adeverinta angajator  ( doar daca aveti  in posesie)   Cererile tip le gasiti pe site la sectiunea Formulare/Pensii

Intrebare de la Antal Boros

De la: Antal Boros | 1 Aprilie 2020
Intrebare
Plata pensiei se acorda din din data depunerii dosarului ,pentru pensia la limita de varsta?
Raspuns
Din data acordarii drepturilor de pensie , mentionata pe decizia de pensie.

recalculare pensie

De la: STELA NASTASIA MATEI | 1 Aprilie 2020
Intrebare
Bună ziua, Când am trecut din pensie de boală în cea de limită de vârstă cu decizia nr. 252591/11.10.2013, nu mi-a fost acordat indicele de corectie ( in cazul meu = 0 ) cuvenit cf hotărârii Curtii Constitutionale, care prevede ca, toate pensiile de boală care s-au transformat in pensii pt limită de vârstă înainte de 20.02.2020, trebuiesc recalculate cu indicele care, pt anul 2020 este de 1,4. Vă rog să imi faceți dreptate ! Cu mulțumiri, Stela Matei
Raspuns
  1. Potrivit dispozițiilor art.147 alin. (4) din Constituția României, “Deciziile Curții Constituționale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii și au putere numai penstru viitor.
  2. Decizia CCR are în vedere aplicarea indicelui de corecție prevăzut la art. 170 din Legea nr.263/2010 și în cazul persoanelor care au fost înscrise la pensie de invaliditate în temeiul Legii nr.19/2000 și care au îndeplinit, respectiv vor îndeplini condițiile pentru pensia de limită de vârstă în temeiul Legii nr.263/2010.
  3. Valoarea indicelui de corecție care se va aplica la punctajul mediu anual, determinat în condițiile art. 95 din Legea nr.263/2010, este cea în vigoare la data la care s-au deschis, respectiv se vor deschide drepturile de pensie pentru limită de vârstă.
  4. Pensiile de invaliditate acordate conform Legii nr.19/2000 și care au devenit pensii pentru limită de vârstă anterior datei de 10.02.2020 vor fi revizuite din oficiu. În situația în care cuantumul revizuit este mai mare decât cel aflat în plată, noile drepturi se acordă de la data de 10.02.2020.
  5. În vederea aplicării întocmai a dispozițiilor Deciziei CCR, aplicația informatică de Stabiliri Prestații urmează a se modifica în mod corespunzător.