Intrebari si raspunsuri

Pentru a va putea raspunde la intrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nasterii sau numarul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliaza in raza de activitate a institutiei noastre ) Daca nu ne prezentati aceste informatii nu va putem raspunde la intrebarile dvs. Va multumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

ajutor de deces

De la: LILIANA GIURGIU | 7 Noiembrie 2018
Intrebare
IN CAZUL IN CARE PERSOANA DECEDATA A BENEFICIAT DOAR DE O PENSIE IN BAZA LEGII NR.189/2000, putem beneficia de un ajutor de deces
Raspuns
Nu, drepturile acordate in  conformitate cu Legea 189/2000 reprezinta indemnizatie si nu pensie de asigurari sociale.

SALARIAT

De la: ADRIANA TITA ORMENISAN | 6 Noiembrie 2018
Intrebare
AS DORII SA STIU CAND POT IESII LA PENSIE ANTICIPAT PARTIAL SAU ANTICIPAT DACA SUNT ANGAJATA CU CARTE DE MUNCA DIN 29.10.1982 SI AM AVUT O INTRRUPERE DE SASE LUNI DIN 26.10.1983 IN1.04.1984 SI NU AM NICI O GRUPA DE MUNCA .MENTIONEZ CA LUCREZ SI ACUM.
Raspuns
In conformitate cu prevederile legale in vigoare si avand in vedere datele mentionate de catre dvs., apreciem ca puteti solicita pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 57 de ani si 5 luni daca dovediti un stagiu de cotizare de minim 33 de ani in care nu se includ stagiile asimilate.

Intrebare de la Kovacs Margareta

De la: Kovacs Margareta | 6 Noiembrie 2018
Intrebare
De ce am rețineri din pensie 128 de lei lunar? Mulțumesc.
Raspuns
Avand in vedere ca aceste date reprezinta informatii cu caracter personal nu va putem raspunde pe site dar solicitati informatii detaliate la banca.

pensia la limita de varsta

De la: Gossler Otto | 6 Noiembrie 2018
Intrebare
Acum am pensia anticipata partiala iar la data de 27.10.2018 am implinit varsta de 65 ani si voi avea pensia la limita de varsta. In luna 10.2017 cand m-am pensionat nu s-a luat in considerare toate veniturile din 10.2017. Cand se va recalcula pensia la limita de varsta si se va lua in considerare venitul ce nu s-a luat in considerare din venitul pe 10.2017?
Raspuns
Nu intelegem expres la ce recalculare va referiti dar aveti posibilitatea ca dupa emiterea deciziei de trecere la pensie limita de varsta  sa solicitati in scris ,  o copie dupa buletinul de calcul al pensiei sau sa cititi cu atentie  decizia initiala de inscriere la pensie. Daca va referiti la perioada lucrata pana la emiterea deciziei de pensie anticipata partiala respectiv a incetarii contractului de munca si a punerii in plata a deciziei de pensie anticipata partiala va informam ca aceste perioade se au in vedere la trecerea la pensie limita de varsta.

Pensie

De la: Zoltan Lörincz | 6 Noiembrie 2018
Intrebare
As dori sa stiu daca puteti sa-mi spuneti cand v-a fii solutionat dosarul meu.Au trecut 120 zile de cand am fost informat de D-vs ca dosarul meu a ajuns din HU, CNPP Caras-Severin a confirmat veridicitatea actelor. Ultimul raspuns de la D-vs a fost sa astept ca voi fii anuntat prin posta la adresa din HU. Ceva mai concret se poate ????
Raspuns
Avand in vedere ca aveti perioada lucrata si in UE va rugam postati intrebarea pe office@pensiicluj.ro

Intrebare - certificat de viata

De la: Ion Vlad | 5 Noiembrie 2018
Intrebare
Buna ziua! Va rog sa ma informati daca mi s-a trimis certificatul de viata, deoarece nu am primit scrisoarea de la Casa de Pensii Cluj. Adresa mea este aceeasi ca si in anii precedenti. Va multumesc anticipat.
Raspuns
Da , s-a trimis si nu a fost returnat.Solicitati informatii la Posta de domiciliu.

Intrebare

De la: eugenia pop | 5 Noiembrie 2018
Intrebare
Am o vechime in munca de 35 ani(din 1983 pana in prezent).in perioada 1983-2001 in grupa a doua ( 18 ani..).Va rog sa imi spuneti cand am dreptul la pensie.MULTUMESC !
Raspuns
In conformitate cu prevederile legale in vigoare si avand in  vedere datele mentionate de catre dvs., apreciem ca in prezent nu indepliniti conditiile de pensie.Reveniti cu intrebarea inainte de implinirea varstei de 57 de ani si 10 luni.

PENSIE DE INVALIDITATE

De la: ANETA DUMITRU | 5 Noiembrie 2018
Intrebare
SUNT INVALIDA DE GRADUL DOI DE LA VARSTA DE 15 ANI / SUNT ABSOLVENTA FAC DE STIINTE ECONOMICE PROMOTIA 1970 AM LUCRAT 40 DE ANI CU ASIGURARI PLATITE PENSIA MI SA CALCULAT CA ORICARUI SALARIAT CUM SE PROCEDAZA LA RECALCULAREA PENSIEI ? AM VREUN DREPT IN PLUS FATA DE UN SALARIAT OBISNUIT?
Raspuns
Deoarece nu ne prezentati toate datele necesare si aveti domiciliu in raza de activitate a institutie noastre  iar pentru un raspuns detaliat in urma analizarii actelor justificative va indrumam sa solicitati informatii detaliate la Casa de Pensii din raza dvs. de  domiciliu ( unde este dosarul dvs. de pensie) , in timpul programului cu publicul, unde veti prezenta actele justificative.

Pensie

De la: Gheorghe Calbaza | 5 Noiembrie 2018
Intrebare
Bună ziua, va rog sa îmi răspundeți la intrebare:am 65 de ani, am 13 ani și 1 luna lucrat, pot beneficia de pensie? Sau dacă trebuie 15 ani vechime pt stagiul complet, pot sa mai plătesc 2 ani, și cât costa?. Va rog mult sa îmi răspundeți. Mulțumesc
Raspuns
In conformitate cu prevederile legale in vigoare pentru a putea beneficia de pensie limita de varsta trebuie sa dovediti un stagiu de cotizare de minim 15 ani. Referitor la plata contributiilor va indrumam sa va adresati institutiei noastre, ghiseul nr.4 zilnic intre orele 8-13 unde veti prezenta cartea de indentitate si actele jsutificative de vechime .

intrebare

De la: Iulia-Eva Banyai-Csaki | 3 Noiembrie 2018
Intrebare
Buna ziua ! Asi vreau sa stiu daca a intrat noua lege a pensiilor in vigoare ?? Am fost la intreprinderea Clujana dupa adeverinta de salari ptr recalcularea pensiei fiind ca eu am lucrat in acord plus am si multe ore suplimentare premii ect....si m-i s-a spus sa ma duc atunci cand va intra legea in vigoare. Eu asa am auzit la tv. ca deja a intrat Care este adevarul ?? Multumesc !!
Raspuns
Legea noua a pensiilor inca nu a intrat in vigoare dar  strict eliberarea adeverintelor nu este conditionata de intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor.