Intrebari si raspunsuri

Pentru a va putea raspunde la intrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nasterii sau numarul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliaza in raza de activitate a institutiei noastre ) Daca nu ne prezentati aceste informatii nu va putem raspunde la intrebarile dvs. Va multumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

pensie anticipata si PFA

De la: Lucia Giurgiu | 12 Iulie 2018
Intrebare
Buna ziua, Daca sunt pensionata anticipat , am dreptul sa lucrez ca PFA cu norma de venit? Multumesc mult!
Raspuns
In conformitate cu art.114 alin.1 lit.b din Legea 263/2010 : ,, (1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze....... b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale, realizeaza venituri lunare aflandu-se in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) si b) sau pct. II; "

Despre pensie

De la: Aurelia Rondolean | 12 Iulie 2018
Intrebare
Va mulțumesc frumos și scuze!
Raspuns
Cu multa placere.

Trececere de la pensie anticipata la pensie de limita de vârstă

De la: Iolanda Apostol | 12 Iulie 2018
Intrebare
Revin cu Cnp. Perioada lucrată în UE nu mi s a luat în calcul. Cu mulțumiri, aștept lămuriri.
Raspuns
Deoarece nu ati postat intrebarea pe office@pensiicluj.ro  va comunicam ca solicitarea dvs. a fost inaintata serviciului de specialitate pentru analizare si solutionare.

Trececere de la pensie anticipata la pensie de limita de vârstă

De la: Iolanda Apostol | 11 Iulie 2018
Intrebare
Am împlinit vârsta în martie 2018. În martie și aprilie am primit pensie diminuată, în mai , iunie și iulie am primit pensia nediminuata dar fără creșterea punctului de pensie, respectiv 1000 lei si1100 având în vedere că am un punctaj de 1,000126.De asemenea nu am primit nici o decizie de trecere la pensia de limită de vârstă. Vă rog , lămuriri.
Raspuns
Deoarece nu ati mentionat numarul dosarului dvs. de pensie sau codul numeric personal nu va putem comunica date certe dar apreciem ca dvs. aveti si perioada lucrata in UE si atunci trebuie sa postati intrebarea pe office@pensiicluj.ro

Despre pensie

De la: Aurelia Rondolean | 11 Iulie 2018
Intrebare
Bună ziua. Iară revin cu o întrebare. Mie de ce nu mi sa mărit pensia cu 10%?care este motivul? Am primit 63 de lei bani pentru grupa a doua cf. actelor depuse. Pensie veche 626 după noua decizie 691 (grupa 2 de munca) și am primit 689 nici măcar cât era în decizie și 10%unde sunt? Vi se pare ca după 24 de ani de munca am asa o pensie mare de nu mi ați mărit? Mulțumesc
Raspuns
Asa cum v-am mai comunicat va rugam sa cititi cu atentie raspunsurile la intrebarile dvs.  In aceasta luna , prin factorul postal sau oficiul postal de care  apartineti cu domiciliul veti primi diferentele aferente  iar din luna august veti  primi in cont pensia marita.

Casa de pensii Cluj Napoca

De la: Elena Gheorghiță | 11 Iulie 2018
Intrebare
Când pot depune dosarul de pensionare ?
Raspuns
Incepand cu data cand impliniti varsta standard de pensionare, respectiv 60 de ani si 11 luni.

Pensie comunitara

De la: Istvan Bardos | 10 Iulie 2018
Intrebare
Buna ziua! Tatal meu a primit recent decizia privind acordarea unor drepturi de pensie comunitara, intrebarea mea este daca plata drepturilor se va face pe card, chiar daca tatal meu nu primeste momentan pensia pe card, sau va fi livrata prin posta? Daca plata se face prin posta cam in cat timp ar trebui sa ii ajunga? Multumesc
Raspuns
Avand in vedere ca dansul beneficiaya de pensie comunitara va rugam postati intrebarea pe office@pensiicluj.ro

Cind ma pot pensiona

De la: Muresan Gheorghe | 10 Iulie 2018
Intrebare
Daca am stagiul complet de cotizare si am lucrat 18 ani ingrupa 1 de munca in proportie de 50% cf. Ord. 50/1990 si ord. 388/1990 la ce virsta ma pot pensiona?
Raspuns
In conformitate cu prevederile legale in vigoare si avand in vedere datele mentionate de catre dvs., apreciem ca in prezent nu indepliniti conditiile de pensie.Reveniti cu intrebarea inainte de implinirea varstei de 60 de ani.

RECALCUALRE

De la: EVA CHERECHESIU | 10 Iulie 2018
Intrebare
Buna ziua am fost pensionata anticipat cu penalizare pot cere recalculare , care este termenul si unde depun cererea?
Raspuns
Nu, deoarece in prezent beneficiati de pensie limita de varsta.

RECALCULARE

De la: VICTOR CHERECHESIU | 10 Iulie 2018
Intrebare
Buna ziua am fost pesnionat anticipat cu penalizare pot cere recalcularea si ce acte trebuie anexat la cerere
Raspuns
Nu, deoarece beneficiati de pensie limita de varsta.