Intrebari si raspunsuri

Pentru a va putea raspunde la intrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nasterii sau numarul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliaza in raza de activitate a institutiei noastre ) Daca nu ne prezentati aceste informatii nu va putem raspunde la intrebarile dvs. Va multumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

Intrebare de la Ramela Mihai

De la: Ramela Mihai | 20 Februarie 2020
Intrebare
Pt grupa a doua de munca din 87 pana in 2000 trebuie sa o obtin prin judecată?mulțumesc
Raspuns
Nu intelegem expres intrebarea dvs. Pentru eliberarea adeverintei va indrumam sa va adresati fostului dvs. angajator sau firmei pastratoare de arhive.

PENSIE INTERNATIONALA

De la: MARIA ONCIOIU | 20 Februarie 2020
Intrebare
locuiesc in Italia, is doresc sa depun dosarul de pensionare in Roma - Italia. Va rog sa ma lamuriti ce formular de Declaratie pe propie raspundere trebuie sa completez: anexa 2- declaratie pentru determinarea statutului de sedere sau Partea 1- Anexa 3 –" Delaratie pe propie raspundere" pentru pensie pentru limită de vârstă, pensie anticipată, pensie anticipată parţială, pensie de invaliditate, in acest caz care domiciliu il trec cel din Romania sau din Italia?. Multumesc
Raspuns
Avand in vedere solicitarea dvs. va rugam postati intrebarea pe office@pensiicluj.ro

Pensie retroactiva

De la: Ioana Mihaela Barta | 19 Februarie 2020
Intrebare
Buna ziua, mi-am depus dosarul pentru pensie de urmas pe data de 17.11.2019 iar azi 13.02.2020 mi-a intrat pensia lunara. Doresc sa stiu cand am sa primesc pensia retroactiva. CNP  Va multumesc anticipat
Raspuns
Drepturile restante le-ati primit in luna ianuarie prin mandat postal care au fost returnate de catre Posta Romana. pentru a reintra in posesia acestor sume trebuie sa depuneti la institutia noastra, ghiseul nr. 11 , o cerere  de reordonantare ( o primiti de la ghiseu sau o descarcati de pe site de la sectiunea formulare) impreuna cu o copie dupa cartea de identitate si  copie cupon/  decizie de pensie.

Intrebare de la toderescu leucadia

De la: toderescu leucadia | 19 Februarie 2020
Intrebare
lucrez din 2 martie 1981 fara pauze cand as putea iesi la pensie
Raspuns
In conformitate cu prevederile legale in vigoare si avand in vedere datele mentionate de catre dvs., apreciem ca puteti solicita pensie anticipate partiala la implinirea varstei de 57 de ani si 4 luni daca dovediti un stagiu de cotizare de minim 32 de ani si   11 luni in care nu se includ stagiile asimilate. Pentru informatii detaliate va puteti adresa Casei de Pensii din raza dvs. de domiciliu, in timpul programului cu publicul ,  unde veti prezenta actele justificative.

grupa 2

De la: emilian lemnaru | 19 Februarie 2020
Intrebare
am grupa 2 de munca 75% 13 ani inainte de 2001 cate luni la an si cati ani in total beneficiez . Multumesc
Raspuns
Reducerea vârstei standard de pensionare operează în conformitate cu art.55 din legea 263/2010  , cu modificarile si completarile ulterioare , în funcție de conditiile de muncă realizate si recunoscute. Pentru un raspuns detaliat in urma analizarii actelor justificative de vechime si grupa de munca , va indrumam sa va  adresati Casei de Pensii din raza de domiciliu, in timpul programului cu publicul, unde  vor fi prezentate actele justificative.

Adeverinta pensii incasate in 2017

De la: Alexandra D. | 19 Februarie 2020
Intrebare
Buna ziua, As avea nevoie sa imi eliberati o adeverinta cu pensiile incasate de parintii mei in anul 2017. Este posibil ca eu, fiica lor sa am acces la aceasta informatie ? Daca da, care sunt pasii de urmat ? Multumesc!
Raspuns
Avand in vedere prevederile Regulamentului (UE)   2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date , nu va putem comunica  aceste informatii dar parintii dvs. pot solicita in scris aceste date , nominal. Cererea impreuna cu copia cartii de identitate si  cupon/cupoane de pensii /indemnizatii pot fi depuse la Casa de  Pensii din raza de domiciliu  , in timpul programului cu publicul ,  sau trimise prin posta ( dupa caz) , adeverintele  urmand sa fie eliberate si trimise la adresa titularilor  din cartea de  identitate, prin Posta Romana.

Pensie

De la: Traian Rus | 19 Februarie 2020
Intrebare
Buna ziua, V-am pus o intrebare pe data de 12.02.2020, dar inca nu am primit raspuns, oare de ce?
Raspuns
Ati primit raspuns.

Intrebare de la Aniela Siladi

De la: Aniela Siladi | 19 Februarie 2020
Intrebare
Bună ziua! Aș dori să știu dacă studiile superioare se iau în considerare la calcularea vechimii în muncă și dacă da, care cicluri (licență, masterat, doctorat). Vă mulțumesc!
Raspuns
In conformitate cu prevederile legale in vigoare , la calculul stagiului de cotizare  se au in vedere  doar perioadele de facultate curs de zi absolvite cu diploma de licenta care nu se suprapune cu perioada lucrata. Perioada de facultate reprezinta stagiu asimilat la pensie si nu se are in vedere la calculul stagiului de cotizare pentru pensia anticipata /anticipata partiala.

iesirea la pensie la limita de varsta

De la: Felicia c | 19 Februarie 2020
Intrebare
as vrea sa stiu daca e necesar sa merg din nou la Casa de pensii Turda pentru a depune cerere de iesire la pensie la limita de varsta ?
Raspuns
Va rugam revedeti raspunsul la intrebarea dvs. anterioara.

Intrebare de la Vali Manea

De la: Vali Manea | 18 Februarie 2020
Intrebare
Am suferit 2 operați la coloana hernie de disc,nu mainpot sta in picioare mai mult de 3-4 ore , credeți ca pot sa ini depun dosar ptr pensie sau ce ma îndrumați
Raspuns
Nu intelegem la ce tip de pensie va referiti dar pentru informatii detaliate va puteti adresa Casei de Pensii din raza dvs. de domiciliu, in timpul programului cu publicul ,  unde veti prezenta actele justificative.