Intrebari si raspunsuri

Pentru a vă putea răspunde la întrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nașterii sau numărul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliază în raza de activitate a instituției noastre ) Dacă nu ne prezentați aceste informații nu vă putem răspunde la întrebările dvs. Vă mulțumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

 

          În atenția persoanele care trimit documente prin e-mail  office@pensiicluj.ro  , pentru protejarea sistemul informatic al instituției și pentru a nu risca marcarea mesajului dumneavoastră ca „spam” (din acest motiv fiind șters), vă rugăm să aveți în vedere:

 – nu trimiteți prin forward mesaje primite de la terțe persoane;

– pe cât posibil, folosiți pentru comunicarea cu CJP Cluj, adresa de e-mail personală;

– în conținutul mesajului comunicați clar și succint solicitarea dumneavoastră și semnați mesajul cu numele și datele dumneavoastră de contact.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

cerere de creere cont online

De la: Manuela Badea | 24 Septembrie 2020
Intrebare
Buna, va rog sa imi spuneti daca cererea de creere cont online trebuie depusa personal la casa teritoriala de pensii? Sper ca este o gluma. Si daca nu este gluma, atunci care este rolul online-ului? Eu as dori sa imi platesc online asigurarea sociala si mi-as dori sa imi spuneti cum sa fac, astfel incat sa nu ma deplasez, in aceste conditii pana la casa de asigurari. Multumesc, Codruta Badea
Raspuns
Bună  ziua! Cererea, completată și semnată olograf, însoțită de cartea de identitate se pot trimite pe  e-mail  office@pensiicluj.ro în format: .JPEG, .JPG, .PNG, .XML, .CMS sau .PDF Cererea va fi procesată şi aprobată la nivelul casei teritoriale de  pensii. După aprobare vor fi transmise datele de acces (nume utilizator si parolă)  pe e-mailul specificat de dvs. în cerere.

DIFERENTE RESTANTE

De la: NASUI ELENA | 23 Septembrie 2020
Intrebare
Am primit decizia de pensie limita de varsta in luna august, drepturile fiid acordate incepand cu data de 27.01.2020.In luna septembrie am primit pensia conform ultimei decizii dar nu am primit diferenta pentru perioada februarie -august 2020.Anterior am fost in pensie de invaliditate si trecerea s-a facut ,,din oficiu,,.Cand primesc diferentele?
Raspuns
Diferențele aferente le veți primi în luna octombrie 2020 prin mandat poștal la adresa de domiciliu.

Reducere ieșire la pensie

De la: Bogdan Petrache | 22 Septembrie 2020
Intrebare
Bună seara, dacă locuiesc de 30 de ani in Ploiești și am lucrat 10 ani in grupa 1 de muncă se cumulează reducerile de ieșire la pensie, respectiv 2 ani de localitate poluată + 5 ani de grupa 1?
Raspuns
Bună ziua! Nu se cumulează reducerile.

Pensie Minima

De la: Vucosa Novac | 22 Septembrie 2020
Intrebare
Buna ziua, Am vazut un articol pe internet,mai exact pe capital.ro in care se spune asta(citat din articolul respectiv): ``În situaţia pensionarilor pentru limită de vârstă care au realizat stagiu de cotizare necesar deschiderii dreptului la pensie prevăzut de legislaţia anterioară intrării în vigoare a prezentei legi, mai mic de 10 ani, în condiţii de handicap, precum şi ca nevăzător, pensia minimă se stabileşte într-un procent de 40% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, scrie în lege`` Eu momentan am o pensie de handicap 60lei/luna,varsta 65 ani si 9 ani jumatate lucrati...si voiam sa stiu ce acte imi trebuie la dosar pentru a beneficia de pensia respectiva.. Va multumesc anticipat!
Raspuns
Pensia se calculează conform dispozițiilor Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările uletrioare. Vă îndrumăm să vă adresați casei de pensii din raza de domiciliu unde veți prezenta toate actele de vechime în muncă.

Recalculare pensie anticipată

De la: Nicolae Pacurar | 22 Septembrie 2020
Intrebare
Bună ziua vă rog să-mi spuneți ce acte trebuie să depun în cazul în care as vrea sa ies în pensie începînd cu data de 01 2021 momentan lucrez și dacă mi se recalculeaza pensia. Multumesc.
Raspuns
Pensia anticipată parțială nu se recalculează cu perioadele lucrate după data depunerii dosarului de pensie. Perioadele realizate în perioada de anticipare se vor lua în calcul la trecerea în pensie limită de vârstă. Pentru punerea în plată a pensiei anticipate parțiale trebuie să depuneți decizia de încetare a contractului de muncă, copia actului de identitate și copia deciziei de pensie. Aceste documente se pot trimite și pe e-mail office@pensiicluj.ro în format : .JPEG, .JPG, .PNG, .XML, .CMS sau .PDF

La ce vîrstă as putea iesi la pensie

De la: Rus Ana | 22 Septembrie 2020
Intrebare
La ce vîrstă as putea iesi la pensie tinand co nt ca nu am numai 16 ani lucrati
Raspuns
Bună ziua! Puteți solicita înscrierea la pensie limită de vârstă la împlinirea vârstei standard de pensionare, în cazul dvs. 62 ani 6 luni.

Intrebare de la Radoi Marian

De la: Radoi Marian | 22 Septembrie 2020
Intrebare
Am 60anii si am lucrat 14 anii grupa 1 motorist pe vapor mai a 12 anii vechime fara grupa pot iesi la pensie daca nu.am stagiu complet.daca nu la ce ma ajuta acei 7 anii
Raspuns
Pentru a putea solicita înscrierea la pensie limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare  pentru perioada lucrată în grupa I de muncă sau de pensie anticipată parțială trebuie să faceți dovada realizării stagiului complet de cotizare cerut de lege , în cazul dvs. 35 ani. Vă îndrumăm să vă adresați casei de pensii din raza de domiciliu unde veți prezenta actele de vechime în muncă și grupă de muncă.

Intrebare de la Citcauan Mariana

De la: Citcauan Mariana | 21 Septembrie 2020
Intrebare
Cind pot iesi in pensie anticipata an 30 ani de servici si cit trebuie sa platesc pe an daca vreau să-mi cumpar vechime
Raspuns
În acest moment nu este cadru legislativ pentru plata retroactivă a contribuțiilor de asigurări sociale.

... cod pensie N10

De la: Cornelia Danciu | 21 Septembrie 2020
Intrebare
In mod normal aveam banii de pensie in cont in data de 14 ale lunii curente. Luna aceasta nu mi-au intrat banii. Ce s-a intamplat si cand pot conta pe banii de pensie?
Raspuns
Pensia pe luna septembrie a fost virată în cont. Vă îndrumăm să vă adresați instituției bancare.

Intrebare de la Mariana Adina. Sucala

De la: Mariana Adina. Sucala | 21 Septembrie 2020
Intrebare
As dori sa ma informez cind pot iesi la pensie .Am 39 de ani lucrati la zi, din care 17 ani lucrati in grupa a 2 a .Multumesc.
Raspuns
Bună ziua! Pentru 17 ani lucraţi  în  grupa a II a de muncă, vârsta standard de pensionare ( în cazul dvs. 62 ani  8 luni) se reduce cu  5 ani 8 luni , dacă încadrarea în grupa superioară de muncă este corectă şi aţi lucrat 100% din timp în aceste condiţii, dar şi în condiţiile realizării stagiului complet de cotizare prevăzut de lege de 33 ani 10 luni.  Din informațiile furnizate de dvs. și conform dispozițiilor Legii nr.263/2010 apreciem că puteți solicita înscrierea la pensie limită de vârstă  la împlinirea vârstei de 57  ani.