Întrebări și răspunsuri

Pentru a vă putea răspunde la întrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nașterii sau numărul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliază în raza de activitate a instituției noastre ) Dacă nu ne prezentați aceste informații nu vă putem răspunde la întrebările dvs. Vă mulțumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

 

          În atenția persoanele care trimit documente prin e-mail  office@pensiiCluj.ro  , pentru protejarea sistemul informatic al instituției și pentru a nu risca marcarea mesajului dumneavoastră ca „spam” (din acest motiv fiind șters), vă rugăm să aveți în vedere:

 – nu trimiteți prin forward mesaje primite de la terțe persoane;

– pe cât posibil, folosiți pentru comunicarea cu CJP Cluj, adresa de e-mail personală;

– în conținutul mesajului comunicați clar și succint solicitarea dumneavoastră și semnați mesajul cu numele și datele dumneavoastră de contact.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Buna ziua

De la: Elena Craciun | 27 Iunie 2022

Intrebare:
Cind va fi trimise documentele de pensionarse de la Cluj in Madrid.

Raspuns:
Trimiteți întrebarea pe adresa de e-mail:  cluj.pi@cnpp.ro

Intrebare de la Gheorghiu Ionela

De la: Gheorghiu Ionela | 27 Iunie 2022

Intrebare:
Buna ziua am și eu o întrebare ,dacă mama mea are vechime in munca de 7 ani și are 64 ani are dreptul la pensie?

Raspuns:
Nu. În conformitate cu dispozițiile Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în vigoare în acest moment, pentru a putea beneficia de pensie limită de vârstă, persoana trebuie să îndeplinească obligatoriu două condiții cumulative : vârsta standard de pensionare și stagiul minim de cotizare prevăzut de lege, în cazul expus de  dvs. 15 ani.

Buna ziua

De la: Elena Craciun | 27 Iunie 2022

Intrebare:
Astazi data de 26.06.2022,am primit de la seguridad social de Madrid,ca a tele mele de pensionarse,Au fost trimise la Cluj,in data de 15.06.2022. Actele de pensionarse Au fost depuse,in data de 10.12.2021,pe territorio de España in Aranjuez,de Madrid. EU la ora actuala,din luna decembrie 2021,nu am Nici un venit sunt singura,fara Nici un ban Doresc SA stiu,cind vor ajunge actele in Madrid,ca SA primesc pensie. Multumes si astept un raspuns in correo meu; Au un correo unde ma pot adresa. Va rog mult SA analizati cazul meu. Sunt in España unde trebue SA traesc,sunt bolnava.

Raspuns:
Trimiteți întrebarea pe adresa de e-mail:  cluj.pi@cnpp.ro

ACORDARE DIF.LA PENSIE CONF.STAGIU ADAUGAT DI 01/03/2021

De la: TOPAN ALEXANDRU | 27 Iunie 2022

Intrebare:
IN 23/02/2022 SUB NR.12461 AM DEPUS CERERE PENTRU ADAUGARE STAGIU CU 01/03/2021 SI RECALCULARE PENSIE PENTRU STAGIUL ADAUGAT. CU 11 MARTIE SA EMIS O NOUA DECIZIE SI TREBUIA SA PRIMESC DIFERENTA NETA DE 136 LEI.SUMA A FOST TRIMISA NUMERAR PRIN POSTA ROMINA.SI PINA IN PREZENT NU AM PRIMIT DIFERENTA. AVIND IN VEDERE CA PINA IN PREZENT NU AM PRIMIT DIF.ROG RESPECTUOS CA ACESTA DIFERENTA NETA DE 136 LEI SA MI-O VIRATI IN CONTUL IN CARE IMI VINE PENSIA IN FIECARE LUNA.(AVETI CONTUL).ASTEPT SA PRIMESC BANII CARE MI SE CUVIN.

Raspuns:
Solicitarea dvs. a fost înaintată spre analizare și soluționare serviciului plăți prestații.

Pensie de urmas pentru legi speciale

De la: Sorin Radu Brindas | 27 Iunie 2022

Intrebare:
Am depus in calitate de fiu la dumneavoastra dosarul si nu am primit nici un răspuns. Refugiat a fost tatăl meu Brindas Gavril care este decedat.

Raspuns:
Pentru verificare trebuie să ne comunicați numărul de înregistrare a cererii și/sau codul numeric personal.

Dosar pensionare

De la: Silvia Tanasa | 27 Iunie 2022

Intrebare:
Buna dimineata! Ma numesc Silvia Tanasa si va rog sa imi spuneti,daca trebuie sa ma programez pt depunerea dosarului de pensionare.Multumesc! O zi buna!

Raspuns:
Bună ziua! Nu este necesară programare.

Indice de corecție

De la: Ana Pelivan | 26 Iunie 2022

Intrebare:
Decizia de pensionare anticipata a fost in anul 2009. Pensionarea la limita de vârsta in 04.11.2011. Nu am beneficiat de indice de corecție. Conform deciziei CCR din 2021 beneficiez de indicele de corecție stabilit pentru anul 2011. Când voi primi diferențele cuvenite pentru perioada 04.11.2011 - 30.06.2022 ? Mulțumesc !

Raspuns:
Solicitarea dvs. a fost înaintată serviciului stabiliri prestații pentru analizare și soluționare.

Pensie de invaliditate/ Pensie de bătrânețe

De la: Iuliana Averitei | 26 Iunie 2022

Intrebare:
Bună ziua, sunt pensionară de invaliditate din 2016, gradul 2. Calcularea pensiei mi s-a făcut cu indicele 1,09. În iulie 2022 trec la pensia de bătrânețe, de ce la calcularea pensiei nu mi se aplică indicele de corecție de 1,41 aferent anului 2022? (am înțeles că CC a decis că pensia trebuie calculată cu indicele anului în care ieși la pensia definitivă) Mulțumesc

Raspuns:
Bună ziua! Deoarece nu cunoaștem toate datele și pentru un răspuns detaliat în urma analizării dosarului dvs. de pensie, vă îndrumăm să vă adresați casei de pensii în evidențele căreia aveți dosarul de pensie.

Drepturi urmaș refugiat

De la: Georgeta Lucia Sabo | 26 Iunie 2022

Intrebare:
Bună ziua, în 25.08.2021,am depus dosarul cu Nr 47154, pentru obținerea drepturilor copil refugiat.Intrucat până azi, 26.06.2022, nu am primit decizia, vă rog să îmi spuneți în ce stadiu se află dosarul meu.Va mulțumesc!

Raspuns:
Bună ziua! Dosarele  înregistrate pentru acordarea indemnizatiei în conformitate cu Legea nr.154/2021 au fost înaintate comisiei pentru analizare si solutionare. După emiterea hotărârii, aceasta se trimite prin poștă la adresa de domiciliu.

Recalculare pensie.

De la: Viorica Muresan | 26 Iunie 2022

Intrebare:
Sunt pensionara din 1999,posed titlul de doctor in chimie din 1980 ,deci eu sunt îndreptățită sa primesc ceva in plus la pensie? Cu mulțumiri.

Raspuns:
In conformitate cu prevederile legale în vigoare în domeniul pensiilor, la calculul stagiului de cotizare  se au în vedere  doar perioadele de facultate curs de zi absolvite cu diploma de licență care nu se suprapune cu perioada lucrată.