Întrebări și răspunsuri

Pentru a vă putea răspunde la întrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nașterii sau numărul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliază în raza de activitate a instituției noastre ) Dacă nu ne prezentați aceste informații nu vă putem răspunde la întrebările dvs. Vă mulțumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

 

          În atenția persoanele care trimit documente prin e-mail  office@pensiicluj.ro  , pentru protejarea sistemul informatic al instituției și pentru a nu risca marcarea mesajului dumneavoastră ca „spam” (din acest motiv fiind șters), vă rugăm să aveți în vedere:

 – nu trimiteți prin forward mesaje primite de la terțe persoane;

– pe cât posibil, folosiți pentru comunicarea cu CJP Cluj, adresa de e-mail personală;

– în conținutul mesajului comunicați clar și succint solicitarea dumneavoastră și semnați mesajul cu numele și datele dumneavoastră de contact.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Varsta de pensionare

De la: Hiticas Maria | 4 Martie 2021

Intrebare:
Buna ziua. Am 58 de ani si am lucrati 35 de ani. In grupa a doua am 16 ani lucrati si mai am 3 copii nascuti. M-as putea pensiona fara penalizare?

Raspuns:
Avand in vedere domiciliul dvs. si pentru  un raspuns punctual in functie de actele justificative pe care le veti prezenta , va indrumam sa va adresati Casei de Pensii din raza de  domiciliu , in  timpul programului cu publicul,  unde veti prezenta actele justificative

pensionar

De la: hui ioan | 4 Martie 2021

Intrebare:
Cum pot optine o recalclare a pensiei Va multumesc

Raspuns:
La ce recalculare va referiti?  

legea 230/05.11.2020-acordarea unor drepturi pt.urmasii celor deportati

De la: Clara Czumbil | 4 Martie 2021

Intrebare:
1 .Care sunt documentele necesare pt. a depune dosarul. 2. Care este organul care atesta perioada deportatii in Rusia. Va multumesc.

Raspuns:
Va indrumam sa va adresati Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala ,institutie unde se depun actele.

perioada contributiva daca firma nu a platit ?

De la: Ion Ivascu | 25 Februarie 2021

Intrebare:
In perioada mai 2005- martie 2010 am lucrat la o firma privata destul de mica despre care am aflat mai tarziu ca a retinut la sursa dar nu a virat contributiile de asigurari sociale timp de 5 ani. In anul 2010 patronul a fost arestat apoi firma inchisa. In toata perioada lucrata carnetele de munca erau tinute de Inspectoratul teritorial de munca care contra unui comision facea operatiunile in carnetul de munca si semna pentru verificare la sfarsitul perioadei. In carnetul meu de munca semneaza Director coordonator ITM-SS indescifrabil. Intrebare: aceasta perioada imi va fi recunoscuta ca perioada contributiva dat fiind faptul ca mie mi s-au retinut sumele iar eu nu am putut influenta in nici un fel plata sau neplata acestora? In plus nici nu aveam de unde sa stiu ca firma nu vireaza Contributiile, insa ITM putea sa stie acest lucru.

Raspuns:
Daca acea perioada inregistrata in carnetul de munca  are viza ITM si se regaseste in declaratiile nominale lunare depuse de catre angajator, atunci aceasta  reprezinta stagiu de cotizare si se are in vedere la calculul pensiei.

Intrebare de la Maria Roca

De la: Maria Roca | 4 Martie 2021

Intrebare:
Buna ziua.Doresc sa stiu cand voi putea iesi la pensie anticipata partial ,avand un stagiu de cotizare de 37 de ani.Va multumesc.

Raspuns:
In conformitate cu prevederile legale in vigoare si avand in vedere datele mentionate de catre dvs. apreciem ca puteti solicita pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 62 de ani si 7 luni daca dovediti un stagiu de cotizare de minim 33 de ani si 7 luni in  care nu se includ stagiile asimilate.

Intrebare de la veresezan rodica

De la: veresezan rodica | 3 Martie 2021

Intrebare:
In carnetul de munca perioada 16.05.1994-01.08.1997 nu are viza ITM ,Cum pot recupera acesti ani pentru vechimea in munca ,avand in vedere ca s-au depus la Casa de Pensii in fiecare luna statul de plata si ordinele de plata pentru plata contributiilor ?Mentionez ca firma este radiata iar documentele nu mai exista.Multumesc.

Raspuns:
Actele mentionate de catre dvs. apreciem ca au fost depuse la ITM. Va indrumam sa solicitati informatii detaliate la ITM.

Urmaș prizonier de razboi

De la: Vasile Lupsa | 3 Martie 2021

Intrebare:
Vreau să știu în ce stadiu e dosarul meu care l-am depus la casa de pensii Cluj

Raspuns:
Va indrumam sa va adresati institutiei unde ati depus dosarul de indemnizatie.

Plata retroactivă

De la: Traian Floare | 3 Martie 2021

Intrebare:
Am dreptul să plătesc retroactiv pentru cel mult 6 ani de vechime în muncă dacă sunt pensionar de invaliditate gradul 3 ?

Raspuns:
Nu.

lamurire

De la: marinela ghirisan | 3 Martie 2021

Intrebare:
buna ziua va rog sa ma informati daca intreprinderea IRA CLUJ ,----- ----- MESERIA DE STRUNGAR SE INCADREAZA IN CATEGORIA 2 DE MUNCA? MULTUMIM

Raspuns:
Ati primit raspuns pe e-mail.

Intrebare de la hui ioan

De la: hui ioan | 3 Martie 2021

Intrebare:
cum as putea obtine recalcularea pensiei

Raspuns:
Va rugam sa fiti mai explicit , la ce recalculare va referiti?