Întrebări și răspunsuri

Pentru a vă putea răspunde la întrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nașterii sau numărul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliază în raza de activitate a instituției noastre ) Dacă nu ne prezentați aceste informații nu vă putem răspunde la întrebările dvs. Vă mulțumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

 

          În atenția persoanele care trimit documente prin e-mail  office@pensiiCluj.ro  , pentru protejarea sistemul informatic al instituției și pentru a nu risca marcarea mesajului dumneavoastră ca „spam” (din acest motiv fiind șters), vă rugăm să aveți în vedere:

 – nu trimiteți prin forward mesaje primite de la terțe persoane;

– pe cât posibil, folosiți pentru comunicarea cu CJP Cluj, adresa de e-mail personală;

– în conținutul mesajului comunicați clar și succint solicitarea dumneavoastră și semnați mesajul cu numele și datele dumneavoastră de contact.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Intrebare de la Mariana Anica Tripon

De la: Mariana Anica Tripon | 25 Ianuarie 2022

Intrebare:
Am pierdut cartea de munca.am lucrat la ICSAP In Cluj Napoca și la o alta firmă privată.cum pot recupera anii de munca sau cartea de munca.unde să mă adresez.va rog frumos sa îmi răspundeți.

Raspuns:
Dvs. trebuie sa va adresati fostilor angajatori sau firmelor pastratoare de arhive pentru a se emite adeverinte de vechime si salar intocmite in conformitate cu prevederile legale in vigoare . In paralel trebuie sa declarati pierderea carnetului de munca in Monitorul Oficial.

Dl.

De la: Adrian Soporeanu | 25 Ianuarie 2022

Intrebare:
Pentru virarea pensiei in cont bancar, poate fi folosit un cont preexistent?

Raspuns:
Da, un cont activ la una din bancile cu care Casa Nationala de Pensii Publice Bucuresti are conventie.

Pensionara

De la: Matis Floare | 25 Ianuarie 2022

Intrebare:
Buna ziua. Pana ianuarie 2022 primeam pensia de refugiat cu cuponul aferent pensiei, iar pensia normala de varsta dupa sot pe un cupon cu pensia aferenta. In ianuarie 2022 am primit un singur cupon de pensie care e specificat ca speciala insumand suma celor doua pensiii impreuna , cu totu ca sant diferite una de alta. Va rog frumos sa verificati eroarea care sa facut la comasare celor doua pensii.si remedierea errori.. Va multumesc

Raspuns:
Pentru identificare va rugam sa ne mentionati codul numeric personal al dvs. sau numarul dosarelor de pensie/indemnizatie  impreuna cu informatiile mai sus comunicate .

Pensionar

De la: Eva Zbora | 25 Ianuarie 2022

Intrebare:
Ce acte trebuie depuse pt.a mi se vira pensia intr-un cont deschis la banca?

Raspuns:
Daca doriti plata pensiei in cont trebuie sa depuneti la Casa de Pensii o cerere  tip semnata de catre banca si dvs. insotita de o copie dupa extrasul de cont ( adresa oficiala a bancii cu contul dvs.) ,copie dupa cartea de identitate si cupon/cupoane de pensii/indemnizatii. Actele se depun la institutia noastra, in  timpul programului cu publicul sau se pot trimite pe  e-mail office@pensiicluj.ro

Intrebare de la VITCA EUGEN

De la: VITCA EUGEN | 24 Ianuarie 2022

Intrebare:
Dosar depus in 16.11 2021 nici un raspuns.

Raspuns:
Urmeaza sa primiti decizia la domiciliul din cartea de identitate, prin Posta Romana.

Informar

De la: Eniko Marian | 25 Ianuarie 2022

Intrebare:
Vă rog să mă informați din care cauză nu am primit cupoanele de reducere pentru călătorii pt anul 2022. Menționez că atât în decembrie cât și în ianuarie am primit talon de pensii obișnuit.

Raspuns:
Solicitarea dvs. a fost inaintata serviciului de specialitate pentru analizare si solutionare ( Serviciul Plati Prestatii, contact 0264-431010 interior tasta 1)

Intrebare de la Petruț vali Constantinescu

De la: Petruț vali Constantinescu | 22 Ianuarie 2022

Intrebare:
Bună ziua doresc și eu o întrebare eu am o indemnizație de handicap 2accentula permanent și lucrez și la munca in sediul Cluj-Napoca la safe way international impex doresc sa întreb dacă pot să fiu înregistrat că persoana cu indemnizație de boala va rog frumos sa îmi dați un răspuns  va mulțumesc mult

Raspuns:
Nu intelegem expres intrebarea dvs. dar daca doriti  informatii privind acordarea pensiei de invaliditate si incadrare in grad de  invaliditate va indrumam sa va adresati la Comisia de Expertiza medicala din raza de domiciliu .

Îndemnizație urmaș refugiați

De la: Crisan Maria nu | 21 Ianuarie 2022

Intrebare:
Trebuia ,cred să primesc răspuns la cererea mea Aș vrea un raspuns

Raspuns:
Dosarele  înregistrate pentru acordarea indemnizatiei in conformitate cu Legea 154/2021 au fost inaintate comisiei pentru analizare si solutionare ( contact 0264-590815 sau  0264-431010 interior tasta 7 Compartimentul Juridic , sau 0264-431010 tasta 0 pentru secretariat , e-mail legea189.cluj@cnpp.ro ) . Dupa emiterea hotararii , aceasta se trimite la domiciliul din cartea de identitate prin Posta Romana . Va rugam sa aveti in vedere ca punerea in aplicare a  drepturilor prevăzute de O.G.nr.105/1999, aprobată prin Legea 189/2000, modificată si completată prin Legea nr.154/2021 a fost prorogata pentru 01.01.2023.

La ce varsă pot ieși la pensie dacă am lucrat 23 de ani la grupa a2

De la: Rozalia Bartos | 25 Ianuarie 2022

Intrebare:
La ce varta pot ieși la pensie dacă am lucrat la grupa a 2 an combinatu metalurgic 23 de ani

Raspuns:
In cazul dvs., pentru un raspuns detaliat in urma analizarii actelor justificative de vechime si grupa de munca   va indrumam sa va adresati casei de pensii din raza de  domiciliu (Casa Locala de Pensii Turda), in timpul programului cu publicul, unde veti prezenta actele justificative .In conformitate cu prevederile legale in vigoare , apreciem ca in prezent nu indepliniti conditiile de pensie.

Intrebare de la Keresztesi Ioan

De la: Keresztesi Ioan | 23 Ianuarie 2022

Intrebare:
Am 37 ani vechie 9ani grupa 2 pot ieși pensie anticipata

Raspuns:
In cazul dvs. , pentru un raspuns detaliat in urma analizarii actelor justificative de vechime si grupa de munca  va indrumam sa va adresati casei de pensii din raza de  domiciliu ( Casa Locala de Pensii Turda) , in timpul programului cu publicul.