Întrebări și răspunsuri

Pentru a vă putea răspunde la întrebarile dvs. avem nevoie obligatoriu de data exacta a nașterii sau numărul dosarului dvs. de pensie (nr. dosarului de pensie doar pentru persoanele care domiciliază în raza de activitate a instituției noastre ) Dacă nu ne prezentați aceste informații nu vă putem răspunde la întrebările dvs. Vă mulțumim

Ai o intrebare? Click aici pentru a posta intrebarea ta.

 

          În atenția persoanele care trimit documente prin e-mail  office@pensiiCluj.ro  , pentru protejarea sistemul informatic al instituției și pentru a nu risca marcarea mesajului dumneavoastră ca „spam” (din acest motiv fiind șters), vă rugăm să aveți în vedere:

 – nu trimiteți prin forward mesaje primite de la terțe persoane;

– pe cât posibil, folosiți pentru comunicarea cu CJP Cluj, adresa de e-mail personală;

– în conținutul mesajului comunicați clar și succint solicitarea dumneavoastră și semnați mesajul cu numele și datele dumneavoastră de contact.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Beneficiar al Legii nr.189/2000

De la: Zoia Cimpean | 14 Septembrie 2021

Intrebare:
Nepotii unei persoane care a beneficiat de prevederile Legii nr.189/2000, au dreptul la indemnizatie(cota parte) Va multumesc

Raspuns:
Nu.

Intrebare de la Mihaela Bogdan

De la: Mihaela Bogdan | 12 Septembrie 2021

Intrebare:
Cum pot beneficia de pensie de urmas refugiat dupa tata. Tata este nascut in anul 1939, si nu a beneficiat de pensie de urmas. Eu am dreptul la pensie de urmas de refugiat ?

Raspuns:
Informatii privind acordarea drepturilor prevăzute de O.G.nr.105/1999, aprobată prin Legea 189/2000, modificată si completată prin Legea nr.154/2021 ( conditi de acordare,  actele necesare , formularele necesare, programul cu publicul ) le gasiti pe site-ul institutiei www.pensiicluj.ro pe prima pagina si  la sectiunea  Prestații-Indemnizații prevăzute de legi cu caracter special iar cererile si declaratiile tip , le gasiti  la sectiunea Formulare-pensii.

Intrebare de la Drentea ,nascuta Covalcic Angela

De la: Drentea ,nascuta Covalcic Angela | 14 Septembrie 2021

Intrebare:
Mama mea a fost refugiata din Ardeal in Bucuresti in perioada 1940-1945 si a beneficiat de indemnizatia de refugiat.Doresc sa aflu daca eu,fiica,beneficiez de indemnizatia prevazuta de OUG.105/1999,si celelalte acte normative care legifereaza aceste drepturi.Va multumesc

Raspuns:
Informatii privind acordarea drepturilor prevăzute de O.G.nr.105/1999, aprobată prin Legea 189/2000, modificată si completată prin Legea nr.154/2021 ( conditi de acordare,  actele necesare , formularele necesare, programul cu publicul ) le gasiti pe site-ul institutiei www.pensiicluj.ro pe prima pagina si  la sectiunea  Prestații-Indemnizații prevăzute de legi cu caracter special iar cererile si declaratiile tip , le gasiti  la sectiunea Formulare-pensii.

Pensie refugiat după mama decedată

De la: Iustina Rab | 14 Septembrie 2021

Intrebare:
Părinții mei , ambii născuți în anul  au fost refugiați. Tatăl meu încă trăiește și primește pensie de refugiat, însă mama a decedat în urmă cu 22 de ani, în anul 1999 fără a beneficia de pensie de refugiat. Întrebarea mea este: am dreptul eu în calitate de urmaș să primesc pensie de refugiat după mama mea și de ce acte am nevoie la dosar? În caz afirmativ, unde ar trebui să depun dosarul? La Casa de Pensii Cluj sau îl pot depune și la Casa de Pensii Oradea, domiciliul meu actual fiind în județul Bihor? Vă mulțumesc!

Raspuns:
Informatii privind acordarea drepturilor prevăzute de O.G.nr.105/1999, aprobată prin Legea 189/2000, modificată si completată prin Legea nr.154/2021 ( conditi de acordare,  actele necesare , formularele necesare, programul cu publicul ) le gasiti pe site-ul institutiei www.pensiicluj.ro pe prima pagina si  la sectiunea  Prestații-Indemnizații prevăzute de legi cu caracter special iar cererile si declaratiile tip , le gasiti  la sectiunea Formulare-pensii.Dosarele de indemnizatie se depun la casa teritoriala de pensii din raza de domiciliu a solicitantului.

GRUPE DE MUNCA

De la: Vasile Sirghie | 11 Septembrie 2021

Intrebare:
Adeverintele cu grupele 1 si 2 de munca, dupa 1 septembrie 2021 se mai valorifica pentru reducerea virstei de pensionare ? Va multumesc.

Raspuns:
Nu intelegem intrebarea dvs. , fiti mai explicit ( ce inseamna data de 01.09.2021 , data eliberarii adeverintelor sau a perioadelor incadrare in conditii superioare de munca).

Informare

De la: Urszuj Kalman | 13 Septembrie 2021

Intrebare:
Buna ziua! Va rog sa verificati daca la dosarul 30822 a venit raspuns din Franta? Va multumesc anticipat!

Raspuns:
Va indrumam sa postati intrebarea pe  mail cluj.pi@cnpp.ro ( Biroul Pensii Internationale)

pensie anticipata

De la: Iosif Toroczkai | 8 Septembrie 2021

Intrebare:
Buna ziua.Am iesit in pensie anticipata la cerere cu decizia nr 346963 din 04 08 21 si as vrea sa renunt la pensie si sa continui sa cotizez pina la limita de virsta legala 65 ani .Ce trebuie sa fac ,am cautat pe site dar nu am gasit nici un formular .Va multumesc frumos.O zi buna.

Raspuns:
In 30 de zile puteti solicita in scris  , anularea deciziei de pensie .

Pensionar

De la: Lucia Nasalean | 12 Septembrie 2021

Intrebare:
Am scos de la arhivă acordul efectuat cu fiecare luna .Am depus actele la casa de.pensii pentru recalculare. Eu primesc pensia doar după cât am avut la oră, ori eu am lucrat în acord + zâmbete lucrate .Vreau să știu dacă am câștig de cauză?? Mulțumesc frumos

Raspuns:
Daca ati depus cerere , dupa procesarea acesteia veti primi raspuns la domiciliul dvs. din cartea de identitate, prin Posta Romana.

Recalcul pensie anticipata partiala

De la: Danila Corina | 8 Septembrie 2021

Intrebare:
Am decizia pentru pensie anticipata partiala cu penalizare dar inca nu am pus o in plata intrucat mai desfasor activitate in calitate de angajat cu contract de munca.In momentul in care incetez contractul de munca(am mai lucrat 1 an jumatate dupa emiterea deciziei ) se mai cere recalculare ?

Raspuns:
Doar cand treceti la pensie limita de varsta.

Transfer dosar datorită schimbării domiciliului în alt județ

De la: Elena Biro | 8 Septembrie 2021

Intrebare:
Bună ziua, m-am mutat în județul Timiș, la 1 octombrie voi primi noua carte de identitate cu adresa nouă. Vă rog să-mi comunicați în ce mod pot trimite la Dvs. cererea de transfer al dosarului, prin poștă, per e mail, sau trebuie să vin personal? Primesc pensia pe card la Raiffeisen Banc, după transferul dosarului voi primi încontinuare pe același card pensia sau trebuie să merg la bancă pentru a schimba ceva? Vă mulțumesc pentru răspunsul la cele două întrebări. Cu respect,

Raspuns:
Trebuie sa depuneti la Casa de Pensii unde aveti dosarul de pensie in prezent, o cerere de transfer  ( cu semnatura olografa) insotita de copie dupa cartea de identitate cu noul domiciliu si cupon/cupoane de pensie/indemnizatii ( dupa caz). Documentele se pot trimite si  pe e-mail office@pensiicluj.ro , prin Posta /curier .